Skip navigation

coaching & loopbaanadvies

een nieuw begin

Bent u actief op zoek naar een nieuwe stap in uw loopbaan? Onze coaches hebben jarenlange ervaring als adviseur bij loopbaanvragen.

Met dit programma wordt inzichtelijk hoe u zelf kansen kunt creëren voor het maken van een nieuwe loopbaanstap. Wij begeleiden u hier graag bij.

De huidige economische situatie kan onder andere tot gevolg hebben dat je – al dan niet gedwongen – op zoek moet gaan naar nieuwe carrièrekansen. Het kan, juist nu, goed zijn om actief aan de slag te gaan en de overstap te maken naar een nieuwe functie. Diverse aanleidingen kunnen hieraan ten grondslag liggen: je bent toe aan een nieuwe baan of je hebt te horen gekregen dat je contract wordt beëindigd door de economische situatie van je huidige werkgever.

Belangrijke aspecten die tijdens de coaching aan de orde komen zijn:

Kwaliteitenoverzicht
Wat brengt u als persoon mee, welk kwaliteiten heeft u in huis en waar liggen eventueel uw grenzen. Enerzijds maakt dit dat u makkelijker functies kunt vinden die aansluiten bij uw talenten. Door ook helder uw kwaliteiten voor ogen te hebben, kunt u anderzijds beter profileren.

Netwerken
Overzicht van de contacten die iets kunnen betekenen in relatie tot loopbaanvragen. Zicht krijgen op sleutelpersonen bij potentiële werkgevers. Tevens kennis van eigen capaciteiten in relatie tot het netwerken. Uitbreiden van uw netwerk middels sociale media zoals linkedin en facebook.

Arbeidsmarkt
Welk soort organisaties en functies sluiten het beste bij u aan. Zicht op ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, uw persoonlijke ambities alsmede kansen waar u op in zou kunnen haken. Hier staan wij bovendien stil bij de vraag hoe u in het sollicitatieproces het beste kunt profileren. Het traject mondt uit in een krachtig, concreet en realistisch plan. Waar nodig, ondersteunen wij u ook in het sollicitatieproces.

Onze aanpak

1. Kennismaking
Het traject start met een uitgebreid kennismakingsgesprek. In dit gesprek achterhalen wij gezamenlijk uw specifieke behoefte zodat wij het traject daarop kunnen afstemmen. Het intakegesprek is vrijblijvend. Bij loopbaancoaching is een goede klik met de coach immers erg belangrijk.

2. Persoonlijk Assessment Rapport
Het Assessment resulteert in een heldere, overzichtelijke rapportage. In deze rapportage geven wij een overzicht van persoonlijke kwaliteiten, aandachtspunten en ontwikkelpunten. Wij geven antwoord op specifieke vragen en doen een aanzet wat betreft een mogelijke loopbaanrichting. De rapportage biedt een startpunt en kader voor het coachingstraject.

3. Coachingstraject
De coaching heeft als doel duidelijkheid te verkrijgen op vragen als ‘Wat wil ik’, ‘Wat kan ik’ en ‘Wat past bij mij’. Het is van belang om aansluiting te vinden bij dieperliggende interesses en kwaliteiten om uw enthousiasme en werkplezier te waarborgen. De sterke en minder sterke kanten in het hier en nu worden in deze fase onderzocht en de implicaties hiervan ten aanzien van een toekomstige passende werkomgeving en/of functie worden duidelijk.
Het coachingstraject, dat bestaat uit een aantal sessies, biedt ruimte om op een kritische wijze naar u zelf en naar wat u wilt bereiken te kijken. Wij geven objectieve feedback en handreikingen gericht op het verbeteren en versterken van uw zelfvertrouwen. Wij bieden een kritische spiegel en een gestructureerde aanpak.

4. Uw doelen
In de laatste fase van het traject ligt de nadruk op het bereiken van uw doelstellingen en het daadwerkelijk vinden van een nieuwe functie. Hierbij is het bewust benutten van het eigen netwerk van groot belang. Daarnaast zoekt ook Zorgconcept in haar eigen netwerk en daarbuiten.

Doorlooptijd

Wanneer het traject in hierboven voorgestelde stappen doorlopen wordt, beslaat het circa 6 tot 12 maanden. De genoemde coaching- en sparringsessies, van anderhalf uur, vinden in de regel om de twee weken plaats en worden gepland op ons kantoor. Het programma blijkt het meest succesvol te zijn wanneer de gecoachte voldoende tijd neemt voor opdrachten en (zelf)reflectie. Het gaat erom, stap voor stap dichter bij het geformuleerde doel te komen.

Onze Coaches

Door onze jarenlange ervaring hebben wij goed inzicht in mensen en organisaties die zakelijke en persoonlijke groei als ambitie hebben. Kritisch zijn, diepgang en respect kenmerken ons. Evenals nieuwsgierigheid, betrokkenheid en humor. Wij zijn inlevende professionals die anderen op zorgvuldige wijze een spiegel voor weten te houden. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreide kennis van de markt zoals het bedrijfsleven, publieke sector en not-for-profit.

Bel mij terug!

Wilt u graag hulp? Of meer informatie? Dat kan!
Laat uw naam en telefoonnummer achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op!

* Wij sturen uw persoonsgegevens nooit door aan andere partijen