Skip navigation

burnout

terug naar werk, hoe doe ik dat ?

Burn-out is een gevoel van opgebrand zijn. Op en leeg zijn. Dit uit zich in concentratieproblemen, vermoeidheid, futloosheid, soms huilbuien en chaotisch denken. Ook ziet men vaak overal tegen op. Wel zin hebben om dingen te gaan doen, maar niet de fut hebben.

Maar een burn-out gaat ook weer over. Na verloop van tijd gaat men zich weer beter voelen en dan is werk een belangrijke stimulans om de draad weer op te pakken. Werk zorgt voor een zinvolle besteding van de dag en geeft structuur. Werken wordt weer leuk. Misschien niet meer in de oude functie, maar wel in de nieuwe functie die wij samen met u hebben gevonden.

Ons programma:

Na een uitgebreide intake en het verzamelen van informatie schrijven wij een re-integratieplan. Dit plan houdt rekening met uw huidige situatie. In het plan worden concrete doelen gesteld die binnen een vast tijdbestek gehaald moeten worden. U weet van te voren wat er gaat gebeuren.

  • U start met het maken van een CV en een basis sollicitatiebrief. Hierin ondersteunen wij u. Dit is uw visitekaartje voor toekomstige werkgevers.
  • Soms nemen wij een assessment af. Een assessment is een onderzoek naar uw interesses, capaciteiten en persoonlijkheid, uitgevoerd door onze arbeidspsycholoog.
  • Na 4 weken plannen we elke 14 dagen een afspraak. Gezamenlijk spreken wij af wat u gedurende deze 14 dagen gaat doen.
    Onderdeel van de begeleiding is gebruik maken van de diverse vormen van sociale media zoals facebook en linkedin.
  • Het kan ook zijn dat Zorgconcept een vacature heeft binnen haar netwerk of via onze jobhunter, wij nemen dan direct contact op om dit voor te leggen.
  • In de periode tussen twee afspraken verzoeken wij u om sollicitatiebrieven te verzenden.
  • Wij verzoeken u altijd te melden waarop u solliciteert en hoe de procedure verloopt zodat de coach op de hoogte is van de voortgang.
  • Naast het thuis zoeken nodigt de coach u uit om achter de computer te zitten en te zoeken naar vacatures. Dit kan heel verhelderend werken en de coach kan direct adviseren.
  • Het sollicitatiegesprek wordt samen met u voorbereid.

Tijdens de gesprekken motiveren en coaching wij u met betrekking tot nieuwe vacatures, soorten werk, sollicitatiebrieven en de daadwerkelijke sollicitatie. Wij zorgen er voor dat u met nieuwe energie en vol goede moed aan de slag gaat.

Bel mij terug!

Wilt u graag hulp? Of meer informatie? Dat kan!
Laat uw naam en telefoonnummer achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op!

* Wij sturen uw persoonsgegevens nooit door aan andere partijen