Skip navigation

outplacement

Algemeen

Outplacement wordt aangeboden als de werkgever van plan is om zijn werknemer te ontslaan. Het kan hierbij gaan om afwegingen in verband met de juiste mix van personeel, bedrijfsontwikkelingen zoals reorganisaties, marktontwikkelingen, langdurige ziekte, niet meer goed functioneren of problemen tussen personen. Het is dan onvermijdelijk dat partijen soms tot het besef komen dat het beter is uit elkaar te gaan. In zo’n situatie kan outplacement de aangewezen weg zijn.

Advies aan het bedrijf

Bij een verandering van werkkring gaat het er om dat zowel voor de werkgever als werknemer aanvaardbare oplossingen worden gevonden. Zorgconcept gaat in overleg met beide partijen en komt met mogelijke in- en externe oplossingen. Zorgconcept geeft advies over het eventuele vertrek en de mogelijke consequenties.

Het outplacementtraject

Kandidaten worden gestimuleerd om zelf verantwoordelijkheid voor hun toekomst te nemen, uitgaande van hun beste kwaliteiten en talenten. Zorgconcept begeleidt de kandidaten daarbij tot ze hun ‘bestemming’ hebben gevonden, dat wil zeggen tot en met de proeftijd van hun nieuwe werkkring. Of het nu gaat om een vaste of tijdelijke aanstelling, interim management, freelance werk of zelfstandig ondernemerschap.

Resultaat

Samen met de coach van Zorgconcept wordt een nieuwe baan gevonden die op maat gesneden is..

Bel mij terug!

Wilt u graag hulp? Of meer informatie? Dat kan!
Laat uw naam en telefoonnummer achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op!

* Wij sturen uw persoonsgegevens nooit door aan andere partijen