Skip navigation

Re-integratie

bemiddeling naar een nieuwe baan

Bent u ziek en ontvangt u een WAO, WIA, Wajong of ziektewet uitkering, begeleiding van het UWV of Arbodienst? Dan heeft u recht op bemiddeling naar werk. U kunt bemiddeling naar werk aanvragen bij uw werkcoach of arbeidsdeskundige. Dat kan door gebruik te maken van de re-integratietrajecten die wij aanbieden. Voor de UWV zijn dat de programma’s Werk Fit maken, het programma Naar Werk en zogenaamde modulaire trajecten. Deze laatste trajecten zijn voornamelijk voor mensen die door de uitkering of andere oorzaken in een sociaal isolement zijn geraakt. Eerst moeten stappen worden gezet om hier uit te komen alvorens we kunnen starten met een Werk Fit traject.

Werk Fit maken is met name bedoeld voor mensen die nog niet toe zijn aan een betaalde baan, maar wel graag willen worden voorbereid op een betaalde baan. Wij maken een een programma op maat. Hierbij kun je denken aan coaching, interesse- en capaciteiten onderzoek, maar ook advies over de WIA aanvraag en vele andere zaken. Samen met jou maken wij een voorstel om hulp te krijgen richting werk. Het voorstel wordt ingediend bij het UWV.

Wanneer u nog in de ziektewet zit kan het zijn dat u niet meer kunt terugkeren in uw oude werk. Dan heeft uw werkgever de plicht ander werk te vinden bij een andere werkgever. In overleg met uw werkgever zoekt Zorgconcept samen met u naar de baan die bij u past. Dat wordt vaak het 2de spoor genoemd.

Daarnaast adviseren wij over de aanvraag van een WIA; wat moet je doen, wat zijn de consequenties, welke mogelijkheden op werk heb ik nog als ik in de WIA zit, hoe lang duurt een WIA en nog vele andere vragen die zich voordoen.

Zorgconcept heeft in samenhang met haar andere diensten en de al opgebouwde expertise een individueel aanbod ontwikkeld waarbij wij rekening houden met jou competenties en wensen.

Samen met u maken wij een plan. Hierin formuleren wij een aantal voorstellen die moeten leiden tot een nieuwe baan. Alle activiteiten zijn gericht op een succesvolle bemiddeling en de juiste match naar werk.

Wat kunt u onder anderen van ons verwachten?

  • Intakegesprek
  • Opstellen van een re-integratieplan
  • Overleg met opdrachtgever
  • Loopbaancoaching
  • Assessment
  • Individuele sollicitatietraining
  • Individuele coaching
  • Advisering
  • Ons netwerk

Bel mij terug!

Wilt u graag hulp? Of meer informatie? Dat kan!
Laat uw naam en telefoonnummer achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op!

* Wij sturen uw persoonsgegevens nooit door aan andere partijen